Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Élő betlehem és bibliai vezetés a Budakeszi Vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2014-12-20


A Budakeszi Vadaspark az adventben élő betlehemet állít ki a főbejáratnál. A park lakói közül a Bibliából is ismert állatok szerepelnek statisztaként a betlehemben, mint például a kecske, a juh, a szamár, a bárány. Bibliai állatokkal kapcsolatos vezetésen is részt vehetnek az érdeklődők.

A Bibliában szereplő állatokkal a vezetések során is találkozhatnak az érdeklődők. Állatok nemcsak Noé bárkájának történetében szerepelnek, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak.

A parkban sétálva, zoo-pedagógus kíséretében rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhettek meg a Bibliában szereplő állatokról. Megtudhatjátok, mi volt az első, nevén nevezett állat a Bibliában, hogy mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés, illetve, hogy melyek voltak az áldozati állatok, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizálók.
 
A vezetésekre előzetes regisztrációval fogadja a vendégeket (legfeljebb 25 fős csoportokban) a Budakeszi Vadaspark. Ezen az email-címen jelentkezhettek be: budakeszi.vadaspark@pprt.hu

Fotó: Bánkuti Ákos 2011


Vissza