Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az első budaörsi építészszüret

Építészet > Budaörs

2014-11-24


A budaörsiek és a város jövőjét alakító tervezők, építészek kötetlen keretek közötti "összeismertetését" célozta az első budaörsi építész szüret, melyet november 8-án rendeztek a Zichy-majorban. A polgármesteri hivatal főépítészi irodája és a Húsznegyven (2040) Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület fémjelezte programon tematikus építész- és fotókiállítás, beszélgetések, gyerekprogramok váltották egymást.

A budaörsi családok és a város jövőjét alakító tervezők, építészek kötetlen keretek közötti "összeismertetését" tűzte ki célul az első budaörsi építész szüret, melyet November 8-án rendeztek a Zichy-majorban. A polgármesteri hivatal főépítészi irodája és a Húsznegyven (2040) Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület által fémjelzett programon tematikus építész- és fotókiállítás, beszélgetések, gyerekprogramok váltották egymást.

A rendezvényen nemcsak a szakmabeliek, de a Budaörs jövője iránt érdeklődő laikusok is bepillanthattak a 71 tablón kiállított építészeti kulisszatitkokba. Tizenhárom tabló a világ egyik legjobb épületfotósa, Bujnovszky Tamás budaörsi munkáit mutatja be, míg a többi a város jelentős kortárs építészeti beruházásairól és a folyamatban lévő projektek építészeti terveiből kínált válogatást. E projektek közé tartozik a buszpályaudvar átalakítása, a lakótelepi közösségi ház felújítása, a játszótér- és iskolabővítés, vagy az új nyugdíjasklub létrehozása. Mártonffy István főépítészt a város jövőjéről kérdezhette a nagyközönség, s a kiállító építészekkel is lehetett találkozni. 

A budaörsi szüret megálmodója Dobos Botond építészmérnök, és a 2040 Budaörsi Fiatal Építészek Egyesületének tagjai.


Vissza