Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Épül a kamerarendszer és a díjmentes Wifi-hálózat

Gazdasági rovat > Páty

2014-10-15


Fokozatosan bővül a biztonsági kamera-rendszer és épülnek ki a wifi átjátszóállomások (hotspotok), melyek a kamerarendszer kommunikációs hálózatán keresztül biztosítják az ingyenesen köztéri internetet mindenki számára. "Free WiFi" táblák jelzik majd, hol érdemes rákeresni APF PATY FREE 1-15 néven a szolgáltatásra.

Schneider Mihály, az Alapítvány Páty fejlesztéséért kuratóriumi elnöke, a pátyi önkormányzat közrendvédelmi munkacsoportjának tagja a település honlapján arról tájékoztatja a lakosságot, hogy legutóbb a Széchenyi-téren állítottak fel két kamerát és két hotspotot, amelynek segítségével a kiemelten közösségi tér környékén is már működik a díjmentesen használható WIFI internet szolgáltatás, melyet erre alkalmas eszközzel bárki szabadon használhat.

A professzionális vezeték nélküli rendszerben elindult az a szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a rendőrök akár járőrözés közben is online láthatják a jogosított telefonjukon, vagy a járőrautóba elhelyezett tableten keresztül az összes kamera élő képét.

A Vörösmarty utca melletti vízmű-telep területén működő adótornyot felhasználva folyamatban van három kamera kiépítése, amely a vízbázis védelmét is szolgálja, és további két kamera a sporttelep eszközeinek védelmére. A környezet WIFI ellátását három hotspot szolgálja.

A következő hetekben sebességmérővel kombinált kamerás térfigyelő pontok épülnek ki a település belépési pontjain, és több önkormányzati tulajdonú épület környezetét is bevonják a megfigyeléssel védett területek közé.


Vissza