Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Félidős a budakeszi szennyvízberuházás

Gazdasági rovat > Budakeszi

2014-10-06


A projekt keretében bővül a csatornahálózat, s egy új szennyvíztisztító-telep is épül, melynek fő technológiai létesítményei már elkészültek és hamarosan megkezdődik a gépészeti berendezések beépítése, amely alkalomból Budakeszi önkormányzata bokréta-ünnepséget szervezett.

Idén áprilisban vette kezdetét a település csatornahálózatának bővítése, valamint egy új, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő szennyvíztisztító-telep építése. Az október 4-én, szombaton tartott bokréta-ünnepségen részt vett Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere.

A település vezetője a beruházással kapcsolatban elmondta: az építési munkálatok befejezése még ebben az évben megtörténik, ezt követően a végleges átadásig a szennyvíztelep próbaüzemben működik majd, ami garantálni fogja a minden szempontból megbízható, környezetbarát működést.

A 3,7 milliárd forint összértékű Budakeszi szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási projekt 94%-ban uniós forrásból valósul meg. A világviszonylatban is korszerű, membrántechnológiával működő szennyvíztisztító-telep napi 3311 köbméter szennyvíz fogadását és megtisztítását teszi lehetővé, és az ingatlanokon keletkező szennyvíz elvezetésére 20,5 km csatorna épül.

A lakosság az esetleges problémák megoldására a kivitelező és az önkormányzat illetékeseivel minden második hét szerdán – legközelebb november 5-én – 16-18 óra között egyeztethet a kivitelező PEW Budakeszi Konzorcium irodájában, a Szőlőskert u. 5-ben.  A projekt megvalósításával kapcsolatos aktualitásokról Budakeszi városi honlapján (http://csatornazas.budakeszi.hu/) lehet tájékozódni.Vissza