Stílusos Vidéki Éttermiség
Életmód > Perbál
2014-10-03

Balogh Károly, a rendezvénynek otthont adó IKON Debrecen étterem tulajdonosa a debreceni SVÉT-ről az MTI-nek úgy myilatkozott: hagyomány, hogy Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT)-tagok mellett vendég éttermek is részt vesznek az eseményen, sőt helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők is bemutatkoznak a rendezvényen. A debreceni Békás-tó partján rendezett gasztronómiai parádén így ott volt a kemencés ételeiről híres Tuba Tanya, a PM Choco kézműves csokoládé, a Cut'N'Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a Tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a Séfakadémia főzőiskola és a Butiq Bisztró egyedi koktéljaival.
Balogh Károly szerint a SVÉT Egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb célkitűzésüknek. A debreceni gasztronómiai parádén jellegzetes ételeivel ott van az encsi Anyukám Mondta étterem, a balatonfüredi Baricska Csárda, a veszprémi Chianti Étterem, a debreceni IKON Étterem, a balatonszemesi Kistücsök Étterem, az egri Macok Étterem és Borbár, a villányi Mandula Étterem és Borbár, a noszvaji Nomád Hotel&Campsite, a szigetmonostori Rosinante Fogadó, a pannonhalmi Viator Apátsági Étterem és Borbár, és a perbáli Walter Vendéglő. Vendégétteremként vesznek részt a találkozón a palkonyai Palkonyha és a soproni Erhardt Étterem és Panzió.
Kapcsolódó cikkünk: Megnyílt a Walter vendéglő - 2010-10-05