Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fegyházra ítélték emberölésért

Közélet > Nagykovácsi

2014-09-10


Első fokon 18 és 17 év fegyházra ítélte, nem jogerősen a 2011-ben Nagykovácsiban elkövetett emberölés első- és másodrendű vádlottját a Budapest Környéki Törvényszék, az ügy harmadrendű vádlottja tíz év börtönbüntetést kapott. - tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Koszta János, a törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a három férfit az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel - lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel - vádolta meg. Az elsőrendű vádlottat felbujtóként, a másodrendűt tettesként, a harmadrendűt bűnsegédként ítélték el.

Az áldozat holttestére annak nagykovácsi házában egy ismerőse talált rá 2011. augusztus 22-én. A rendőrség megállapította, hogy az elsőrendű vádlott többször is kölcsönt kért az áldozattól, 2006-2007-ben már többmilliós összegeket, ami után havi egymillió forint kamatot adott. A törlesztést egyre nehezebben tudta fizetni: személygépkocsija, édesanyja autója és az édesanyja nevén lévő garázsok is az áldozat birtokába kerültek. A bűncselekmény elkövetését a másodrendű vádlott vállalta, aki az eladósodott férfi üzlettársa volt, közös bevételük pedig a kölcsönök törlesztésére ment el. Az elkövető a nagykovácsi ingatlan vevőjelöltjeként jutott be a házba augusztus 19-én, és a férfit előbb tarkón, majd mintegy 50 centiméterről arcon lőtte. Hárommillió forintot zsákmányolt, majd égő gyertyákat helyezett el a házban, leszerelte a gáztömlőt a vezetékről, és megnyitotta a csapot, hogy a ház felrobbanjon. A megszerzett pénzből a fegyvert szállító harmadrendű vádlott is részesedett.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem felmentésért és enyhítésért fellebbezett.


Vissza