Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Kompánia a Zsámbéki Színházi Bázison

Kultúra > Zsámbék

2014-08-07


A budakeszi Kompánia Színházi Társulat augusztus 8-9-én 20 órai kezdettel Exile II. Penelopé retrospektív - Túlélés etűdök tizenkét lányra című darabjukat mutatják be a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison. A darabban az alkotók különböző szemszögekből, vizsgálják a „száműzetés” témáját.

A száműzött két pólus között lavíroz: a nosztalgia és az előző én tagadása között….egyszerre meg akarja tagadni mindazt, ami volt, ahonnan jön, a múltját, és mindeközben nosztalgikusan ragaszkodik hozzá…

A fizikai (politikai okok, társadalmi) száműzetésben az egyén legfőbb vágya a párbeszéd az új közösséggel. E nélkül, vagy a nyelv ismerete nélkül, az ember elveszettnek, értelmetlennek, és „nem létezőnek” érzi magát. 

A „színházépületekben” a nézőforgalmi helyek, a nézőtér, játéktér, öltöző, díszletraktár között nincs egyértelmű határvonal. Mindezek a dolgok, valamint a technika puritánsága, váratlan események /denevérek, madarak, időjárás/ megjelenése, eltávolítják a nézőt a megszokott színházi előadás illúziójától, sőt lehetetlenné teszik a hagyományos dramaturgiájú, jól megcsinált előadások létrejöttét. A néző erőfeszítésre kényszerül, lemond a kényelemről, alkotó társává, részesévé válik egy folyamatnak, színházi eseménynek. A volt rakétabázis különleges helyszínein zajló jelenetek, installációk arra késztetik a nézőket, hogy résztvevővé váljanak, felfedezzenek, keressenek, kimozduljanak a hétköznapjaikból.  Krónikásokká és felfedezőkké váljanak.

Szereplők: Czap Gábor, Hantos Násfa, Horváth Brigitta, Kálmán Anikó, Kemény Rozália, Lukács László, Lukács Máté, Lukács Mihály, Mayer Zita, Mózes Zoltán, Szalay Henrietta. Közreműködik Goda Gábor. Rendező: Lukács László

A jegy 2000 Ft, a diákjegy 1000Ft. Jegyrendelés e-mailen: info@zsambekinfo.hu és telefonon: 06 23 342 318, 06 30 643 48 48. Az előadásokat hangárokban, vagy szabad téren tartják, így érdemes figyelembe venni az időjárási és terepviszonyokat. A Zsámbéki Színházi Bázist Zsámbékot Szomor felé elhagyva, a Fejér megye tábla után jobbra tábla jelzi (GPS N 47 33.421; E 18 42.035)

A rendezvények előtt fél órával színházi buszjárat indul a Zsámbéki Művelődési Ház elől ( Etyeki utca 2. ) a bázisra, amely az előadások után indul vissza Zsámbékra vagy Pátyra a helyközi járathoz. Az utolsó helyközi járat Zsámbékról 22:30-kor, Pátyról 23:00 órakor indul Budapest felé. A színházjegy nem tartalmazza a személyszállítás díját.

www.zsambekiszinhazibazis.hu


Vissza