Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Parkoló épül a Csergezán Pál-kilátóhoz

Életmód > Telki

2014-07-30


Huszonöt férőhelyes parkolót épít a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátó látogatóinak a Pilisi Parkerdő Zrt. A kilátóhoz vezető zöld háromszög jelzésen, a Telkibe vezető, nagy forgalmú, s ezért balesetveszélyes közút melletti Hideg-völgyi erdészháznál eddig is sok kiránduló parkolt.

A most kialakítandó parkolóba biztonságos lesz a ki- és a behajtás, a buszmegállót is másik helyre teszik át, így a gyalogosok számára is egyszerűbbé és kockázatmentesebbé válik a helyszíni közlekedés.  A parkoló mellett pihenőhelyet is kialakít az erdőgazdaság, ahol öt tűzrakóhely, kis sportpálya, játszótér, és a tervek szerint büfé is várja majd a látogatókat. A parkolót és az új pihenőhelyet az őszi szezonban vehetik birtokba a kirándulók.

A parkolótól a zöld háromszög jelzés a már útközben is szép látványt kínáló Tarnai-pihenőn keresztül vezet a mintegy két és fél kilométerre található kilátóhoz, ahonnan teljes körpanoráma nyílik a Budai-hegységre és a Zsámbéki-medencére. A parkoló építési munkái során az erdőjárók türelmét kérik, ebben az időszakban lehetőleg ne itt hagyják az autójukat, hanem Nagykovácsi felől közelítsék meg a Csergezán Pál-kilátót.

forrás: Pilis Parkerdő Zrt.

Kapcsolódó cikkünk: Új kilátó a Budai-egység legmagasabb csúcsán - 2006-10-01


Vissza