Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Orvosok Biatorbágyért

Közélet > Biatorbágy

2014-07-26


A biatorbágyi városi ünnepen több évtizedes gyógyító munkájuk és közösségi tevékenységük elismeréséül dr. Stierbach Imre a Biatorbágy Városért életműdíjat, dr. Juhász Zsuzsanna és dr. Tálas-Tamásy Tamás pedig a Biatorbágyért kitüntetésben részesült.

A Bián született Stierbach Imre1971-ben summa cum laude szerzett orvosi diplomát, hogy aztán élete egyetlen munkahelyén, a biatorbágyi Táncsics utcai rendelőben az Istentől kapott küldetésnek tekintett orvosi hivatását teljesítse. A több mint négy évtizedes orvosi szolgálat mellett a helyi református gyülekezet presbitere, rövid ideig főgondnoka is volt.

A szintén biai születésű Dr. Juhász Zsuzsanna 1997-ben lett a település eéső gyermekorvosa. A Baross utcai Hétszínvirág Gyermekegészségügyi Központ létrehozója, az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület alapítója, mely civil szervezet fontos helyi szűrőprogramok megvalósítója lett.

Dr. Tálas-Tamássy Tamás 1981-től Biatorbágy egyik körzeti orvosa nyugdíjazásáig. Jelenleg a József Attila utcai rendelő egyik háziorvosa. Önkormányzati képviselőként és szakbizottsági tagként tevékenyen részt vett a település egészségügyének minőségi fejlesztésében. Alapító tagja az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesületnek és alapítója a Biatorbágyi Polgári Körnek. (biatorbagy.hu)


Vissza