Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Jó itt élni, jó itt lenni

Közélet > Biatorbágy

2014-07-22


E szlogennel ünnepelte Biatorbágy a közel egymilliárdos uniós beruházásainak befejezését a Füzes-patak városrészben június 28-29-én. A Biatorbágyi Városünnep keretében június 21-én adták át a városháza bővítésével az új ügyfélszolgálatot, ahol okmányirodai feladatokkal kormányablak is működhet majd.

Június 22-én, úrnapján a torbágyi templombelső restaurálása miatt a Füzes-patak partján tartották a háromszáz éve újjáalapított római katolikus egyházközség szentmiséjének, majd az úrnapi körmenetnek. Az Öntöde utca és Fekete köz között felavatták a német anyanyelvűek 1946-os elűzésének mementójára állított szoborkompozíciót. Lelkes Márk szobrászművész alkotását.

Június 28-29-én a Füzes-patak partján kialakított parkot, sétáló és kerékpárutakat, valamint a Fűzfalu építményeit vehették birtokba a biatorbágyiak. A 2014 perc, azaz 33 óra 34 percnyi folyamatos kispályás focibajnokságra közel hetven csapat, többek között a színész-, a média- és a parlamenti válogatott kapott meghívást. A foci mellett színes, minden korosztályt megszólító kulturális programok, gyermekműsorok és koncertek várták a város lakóit és Biatorbágyra látogatókat. A Zöld-völgy legújabb látványossága a viadukt két hídja között felvezető elegáns lépcsősor, amelyen felsétálva mintha egy kilátóba érnénk, csodálhatjuk a biatorbágyi kilátást a vasúti forgalomból régóta kivont, vasúttörténeti érdekességnek számító két völgyhíd egyikén.

Koós Hutás Katalin

A biatorbágyi általános iskola 3. a. osztályának színes kupakokból készült alkotásai


Vissza