Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szél Bernadettet újra az LMP társelnökévé választották

Közélet > Budakeszi

2014-07-21


Újra Szél Bernadettet és Schiffer Andrást választotta a párt társelnökévé az LMP országos kongresszusa szombaton. A társelnökök nem árulták el, hogy milyen arányban voksoltak rájuk, Schiffer András közlése szerint a szavazatok nyolcvan százalékát kapták meg.

Schiffer András a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy megválasztották a párt kilenctagú országos elnökségét is, amely a korábbi országos választmány feladatait veszi át. Az elnökségbe automatikusan bekerül a két társelnök. A testület titkára Vida Attila, tagok továbbá Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő, Keresztes László Lóránt, Gerstmár Ferenc, Falusi Norbert, Lengyel Szilvia és Csarnó Ákos. A létszámcsökkenés oka, hogy az országos választmánytól eltérően az elnökségnek a regionális delegáltak már nem tagjai. A testület mandátuma egy évre szól.

A sajtótájékoztatón Szél Bernadett felhívta a figyelmet, hogy az elnökség nagy része vidéki kötődésű, az ország minden területéről kerültek be politikusok a párt vezetésébe. Szavai szerint a korábbi országos választmánynak egy rendkívül nehéz helyzetből kellett talpra állítani az LMP-t és miután "újjáélesztették" a pártot, sikeres kampányokat bonyolítottak le. Most már a hálózatépítés és a terjeszkedés kerül előtérbe, mert az LMP láthatóan erősödni kezdett - hangsúlyozta. Azt is kiemelte, hogy a pártvezetésbe három nő is bekerült, így az LMP-ben a női részvétel biztosított. Az új vezetés semmiféle politikai irányváltást nem jelent, folytatják a már megkezdett gyakorlatot - közölte. Szavai szerint az LMP nagy árat fizetett azért, hogy kitartott az elvei mellett, de a választók jutalmazzák, hogy egy elvhű párttal állnak szemben - jelentette ki. (MTI-Fotó: Kallos Bea)


Vissza