Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


XXI. Pincenap

Közélet > Páty

2014-07-15


Páty büszke táji értékeire, háromszáz borospincét rejtő pincefalujára, amely egy emberöltő óta ad otthont a pátyi pincenapoknak. Székely László polgármester a június 13-15. között zajló fesztivál gazdag hangulatát emelte ki a finom borok, ízletes ételek, kellemes zene, a családi programok, a jó levegő és a gyönyörű környezet mellett.

A falu díszpolgára, M. Sarlós Erzsébet Harmónia című kiállításával és Szádváriné Kiss Mária Pátyi portrék című, a pátyi önkormányzat gondozásában megjelent könyvének bemutatójával kezdődött a rendezvényfolyam. A péntek esti hangulatot a These Flyers, a Susnset, az AWS, a 3land és a Pedigazicánaktetszik együttesek biztosították a könnyű és blues zenét kedvelőknek.  Szombat reggel a pincehegyen már készültek a bográcsos ételek a látogatóknak, miközben a művelődési házban a sakkversenyen három korosztály mérhette össze tudását. Délután a pincehegyen a Rudimental dobosai rezegtették a környék levegőjét és a szíveket, majd a Panic Crew Hip-Hop Tánciskola, a Kéknefelejcs tánccsoport, Galántáról a Stilla Pectrus női kar és a pátyi Fürgelábú cigány táncosok mutatkoztak be. Este a RáZene városi fúvószenekar koncertje következett, majd az Állami Művészegyüttes Roma Hungaricum címmel játszott cigányzenét.  Az ExperiDance tíz táncosa nagy sikert aratott a Pincehegyi villámcsárdás című műsorukkal, végül a Swamp Sixty Rock Band játszott.

A vasárnapi gyermekprogramok széles skálája mellett pátyi egyesületi csoportok mutatkoztak be. Este a Kunterbunt tánccsoport, a Pátyi Népzenészek és Tintér Gabriella műsora után a Gríz zenekar és a DJ Face diszkó zárta az idei rendezvénysorozatot.  -h-Vissza