Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fekete csütörtök Pátyon

Közélet > Páty

2014-06-26


A halálos gázolás után alig négy órával újra szirénáktól volt hangos a falu. Az Erkel utca 9-ben, június 12-én 14 óra előtt pár perccel kigyulladt egy családi ház. A pátyi önkéntes tűzoltóegyesület és az érdi hivatásos tűzoltók egyszerre érkeztek és kezdték az oltást. Az érdi tűzoltók szerint elektromos tűz miatt égett ki az épület.

A tulajdonosok Pálfalvi Ferenc nyugalmazott pátyi tanár és felesége Kreisz Erzsébet elmondták, hogy 14 óra előtt pár perccel égett szagra és füstre lettek figyelmesek. Kirohantak a házból és megdöbbenve vették észre, hogy az a helyiség, ahol a hűtő- és fagyasztószekrényeket tartották, nagy lánggal ég, fekete füstöt árasztva. Ekkor már a műanyag nyílászárók is olvadni kezdtek és a tűzben egy gázpalack is felrobbant. Az utcán sokkos állapotban álló házaspáron egy arra járó autós segített és riasztotta a tűzoltókat.

Az anyagi kár cca. 20 millió forint. Szerencsére a lakóépületre kötöttek biztosítást. A házaspár elmondta, hogy óriási emberségről tettek tanúbizonyságot a pátyiak. Nagyon sok élelmiszert, ruhát kaptak. A Levendula Otthon díjmentesen biztosít nekik átmeneti lakhatást. A polgármester már a tűz oltásakor a helyszínre érkezett és azonnal rendelkezésre bocsájtott 100 ezer forint gyorssegélyt és minden segítséget felajánlott a faluvezetés részéről.

Páty Község Önkormányzatának felkérésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület számlát biztosított, amelyre adómentesen adomány gyűjthető.
Aki úgy érzi segíteni tud, az erre a számlaszámra utalhat:
11784009-20200817-00000000, (név: MMSZ Egyesület)
a közleménybe írják oda: Pálfalvi Ferenc

Minden további segítségnyújtást a kárfelmérés és a családdal való egyeztetés után indít Páty község Önkormányzata.
 
hájas

 ***

Kedves Pátyiak!

Az elmúlt héten leégett a Pálfalvi házaspár háza. Egy szorgos élet munkája vált hamuvá. Mindenki megpróbál a lehetősége szerint segíteni. Én felajánlok 50 grafikát a munkáim közül. A grafikák darabja 5000 Ft, ami teljes egészében a család folyószámlájára kerül. A rajzokat a Zamat Natúrboltban (Rákóczi u. 11., 20-240-0299) lehet megtekinteni, kiválasztani és megvásárolni. Segítsünk együtt!

Csák Attila


Vissza