Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Halálos gázolás a Rákóczi úton

Közélet > Páty

2014-06-26


Súlyos baleset történt június 12-én 10:15 perckor a Rákóczi út - Kincsem köz találkozásánál. Egy Zsámbék irányába tartó kisteherautó előzés közben a baloldali sávban elgázolt egy vele egy irányban haladó 64 éves kerékpárost. A nő a Kincsem közbe, balra kanyarodott volna, s csupán egy méter választotta el, hogy a közbe beérjen.

A mentők kiérkezéséig  - a baleset időpontjától eltelt 20 percig  - egy közeli üzletből érkezett segítség. Az egészségügyi végzettségű,  segítséget nyújtó hölgy újraélesztette a sérültet. Lapunknak elmondta, hogy a szívműködés visszatérését közösen más segítségnyújtókkal végezte. A légzést sajnos nem tudták visszaállítani, de a létfontosságú szervek nem  károsodtak. A kiérkező két menőautó orvosai a helyszínen megállapították, hogy a balesetet szenvedett agyhalott. A mentőhelikopter 10:40-kor szállt le a Széchenyi téren, azonnal megkezdték a meglévő életfunkciók stabilizálását és egy budai kórházba szállították. A súlyos koponyasérüléseket szenvedett hölgy június 14-én a kórházban belehalt az elszenvedett sérülésekbe.

A képen látható útszakaszon az átjutás az úttesten kijelölt átkelőhely hiányában nagy körültekintést igényel a gyalogosoktól, kerékpárosoktól és az autósoktól egyaránt. Ebben az esetben az ütközésnek még nem kellett volna ilyen súlyos következményekkel járnia, ha a kerékpáros szerencsétlen esése, és a védősisak hiánya miatt nem szenvedett volna olyan súlyos kopponyasérüléseket.

h.


Vissza