Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Határtalanul pályázattal a Felvidéken

Panoráma > Perbál

2014-06-24


A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola hetedik osztálya a „Határtalanul” pályázat révén Felvidékre látogatott június első hétvégéjén. A rövid, de tartalmas két nap programjában Komárom, Ógyalla, Léva, Nagysalló, Búcs, Karva, Deáki, Galánta, Dévény, Pozsony, Bős is szerepelt.

A kirándulás előtt a tanulók tanáraiknak, Juhászné Szatmári Irénnek és Királyné Halmosi Editnek köszönhetően számos érdekes felkészítő órán szerzett tudással felvértezve látogathatták végig a felvidéki településeket. A diákok beszámolója szerint mindenhol, ahol magyarok élnek, nagyon nagy szeretettel fogadták őket. Búcson koszorúztak a trianoni emlékműnél, és saját műsorukkal gazdagították az ottani diákok és lakosok megemlékezését. Beszélgetéseik során sok mindent megtudtak Trianonról, a mai Szlovákiában élő magyarok sorsáról és a mostani életükről.

A kirándulásról készített fényképek és filmfelvételek felhasználásával tartott élménybeszámolójukon az itthon maradt diáktársainknak is továbbadták kinn szerzett élményeiket és tapasztalataikat a kárpát-medencei magyar kapcsolatok érdekében tett első lépéseikről.

 


Vissza