Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Milyen sorrendben csatornázzák az utcákat?

Gazdasági rovat > Budakeszi

2014-06-13


Jó ütemben halad Budakeszin az új szennyvíz-tisztító telep építése, mellyel párhuzamosan folynak a csatornaépítési munkálatok is. Az új telepet a várossal összekötő vezetékből négyszáz méter már el is készült. A beruházó ütemterve a csatornázásra váró utcák sorrendjéről cikünkből elérhető.

A kivitelező a Kert és a Domb utca kereszteződésében alakította ki telephelyét, ahol az építéshez szükséges anyagokat tárolja. A tulajdonosokkal a bekötés pontos helyét egyeztetve először megépítik a bekötő aknát és az bekötővezetéket a telekhatáron belül, és ez után épül meg az utcai gerincvezeték. Jelenleg a Kert utca elején fektetik a csatornát, ahol eddig nyolcvan méter gerincvezetékkel készültek el, de dolgoznak a Makkosi úton is a Székely köz és a Megyei út közti szakaszon. A Hajnalka és a Lejtő utcában a házi bekötések kialakítása folyik. Rövidesen felgyorsulnak a munkák Makkosmária más területein, a Munkácsy és Meggyes utcában is. A kivitelezés befejezését ez év végére tervezik. Az utak helyreállítása leghamarabb a jövő év elején várható, hogy legyen idő a csatornaépítéssel megbolygatott talaj tömörödésére. A Domb és a Budaörsi út közötti áteresz kishídját a csatorna-beruházás keretében helyreállítják. Ennek egyetlen akadálya, hogy a kiviteli terve még nem készült el.

A kivitelező és a polgármesteri hivatal minden páratlan héten szerdán a Szőlőskert utca 5. alatti telephelyen 16-18 óra között lakossági tájékoztatót tart, s válaszol az építéssel kapcsolatos kérdésekre.
 A kivitelezéssel kapcsolatos információk, ezek közt a csatornaépítés tervezett ütemterve is a http://csatornazas.budakeszi.hu címen érhetők el.

A szennyvíztelep most...

... és amilyen lesz.


Vissza