Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


ZÖLDPIXEL 2014 - fotópályázat

Kultúra > Budakeszi

2014-07-06A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont a Mi kisvárosunk. hu internetes Budakeszi Családi Magazinnal digitális fotópályázatot hirdet „Zöld Pixel 2014 – Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat” néven, hagyományteremtő szándékkal. Beadási határidő július 18.


A pályázat célja:
A nevezőktől olyan fényképeket várunk, amelyek Budakörnyéki településeken készülnek. A fotók készítésének helyszínei: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék. Kiemelik az egyes települések természeti adottságait, azon belül is az élővilágát, idegenforgalmi természeti vonzerőit, a tájegység egyedi arculatát.

Pályázat időtartama:
2014. május 12 - 2014. július 11.
Beadási határidő: 2014. július 18.

A pályázat nyílt, 14 év feletti amatőr és hivatásos fotósok vehetnek részt (a Budakörnyéki településekről illetve azon kívül egyaránt). A pályaműveket a szervezők a kiírás napjától folyamatosan várják a beküldési határidőig, 2014. július 18-ig

A díjazott és a legszebbnek ítélt pályaműveket 2014. szeptember 16-án (kedden) Budakeszi Város Önkormányzatának épületében, a kiállítás megnyitóját követően állítjuk ki.
A képek beküldésével a beküldő (szerző) hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kiállításra beválasztott képeket a Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont, a Mi Kisvárosunk.hu hírportál, valamint a Budakörnyéki települések önkormányzatai – a szerző nevének feltüntetése mellett – a részt vevő településeken vándorkiállításokon szerepeltessék. A pályázat rendezői jelentős pénzdíjazással honorálják a nyertes fotókat. A pénzdíjak magukba foglalják a résztvevő támogató településeken való publikálás jogát (kiadvány, naptár).

A pályázat témái:
- „Turisztikai vonzerők ” – települések idegenforgalmi látványosságainak, kiemelten az adott település fő természeti vonzerejének a bemutatását
- „Élővilág” - a térség állat - és növényvilágának bemutatása (pl. „állatportrék”, makró felvételek), állatok „akcióban” (táplálkozás, viaskodás, párzás stb.)
- „Kreatív” - fény-árnyék ábrázolása, időjárási jelenségek, évszakok változása, fotómontázs illetve utólag átszerkesztett természetképek kategóriája
Az első két kategóriába („Turisztikai vonzerők”, „Élővilág”) küldött fotóknál csak a következő képszerkesztések megengedettek:
 -      A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
- A teljes képet érintő színkorrekció, színhelyesség beállítása. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
- A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
- Az analóg és digitális felvételeknél a digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.
A „Kreatív” kategóriába küldött képek képszerkesztő programmal utólag átalakíthatóak, illetve akár több képet is felhasználhatnak egy kép megalkotásához (pl. fotómontázs).

A pályázat díjazása:
A beérkező pályaműveket - kategóriánként 3 helyezés – a szervezők által felkért háromtagú szakmai zsűri értékeli.  A díjazottakat, a nyertes fotókat 2014. szept.  30-ig tesszük közzé a http://turizmus.budakeszi.hu, www.efmk-budakeszi.hu   és a www.amikisvarosunk.hu honlapokon. 

A kategóriák díjazottjai pénzjutalomban (utalvány formájában) részesülnek

Díjak: kategóriánként 3 helyezés
- 1. helyezett 60.000 Ft értékű fotóutalvány
- 2. helyezett 30.000 Ft értékű fotóutalvány
- 3. helyezett 20.000 Ft értékű fotóutalvány

Fődíj:
Budakörnyéki települések legrangosabb szakmai elismerését, „Zöld Pixel 2014 – Budakörnyék Turisztikai és Természetfotósa” kitüntető címet a zsűri által legjobbnak ítélt egyéni pályázó fotója nyeri el. Nyereménye: 80.000 értékű fotóutalvány.

Közönségdíj:
A beérkező fotókat folyamatosan közzé tesszük az alábbi facebook oldalakon: www.facebook.com/nagy-sándorjózsef emlékház és http://facebook.com/ a Mi kisvárosunk.hu.  A legtöbb szavazattal rendelkező képet közönségdíjjal jutalmazzuk, melyet a kiállítás megnyitóján 2014. szeptember 16-án hirdetünk ki a pályázatot kiíró településen, Budakeszi Város Önkormányzatának épületében (Budakeszi, Fő u. 179.)

Nevezés:
1. A nevezés díjtalan, egy pályázó összesen 3 fotót küldhet be kategóriánként, akár több kategóriában is indulhat, sorozat, képpár nem adható be. A pályázók kizárólag a saját maguk által készített fotókkal pályázhatnak.
2. A képeket JPG formátumban kell eljuttatni  a kitöltött nevezési lappal együtt az iip@efmk-budakeszi.hu a címre, sRGB színmódban.
3. A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.) A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a szervező nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.
4. A képek fájlneve ékezet nélkül: Kategória_Sorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A1_Kiss_János_ Településem.jpg, B3_Szűcs_Imre_ Kócsag_a_vízben. jpg, stb.).
5. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli.
6. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre.
7. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga és a képek szerzőinek listája később elérhető lesz a http://turizmus.budakeszi.hu a www.efmk-budakeszi.hu   és a www.amikisvarosunk.hu oldalon.

Eredményhirdetés dátuma: 2014. szeptember 16.

Bízunk benne, hogy felhívásunkkal, valamint az elkészülő képek közzétételével hozzájárulhatunk a térség szépségeinek széleskörű ismertté tételéhez, ezáltal Budakörnyéki települések turisztikai értékeinek megjelenítéséhez.

Szervezők:
Erkel Ferenc Művelődési Központ és tagintézménye  Budakeszi Idegenforgalmi  Információs Pont
Kapcsolattartó: Oszlánszki Szilvia - idegenforgalmi munkatárs. Elérhetőség: iip@efmk-budakeszi.hu

Mi kisvárosunk.hu – Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál
Kapcsolattartó: Horváth Jenő - főszerkesztő. Elérhetőség: keszijenotibor@gmail.com

Együttműködő partner: MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége), NaturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége).

Nevezési lap


Vissza