Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Bernhard Hansel

Panoráma > Budakeszi

2014-05-07


Hosszantartó betegség után 2014. május 1-jén elhunyt Bernhard Hansel, a németországi westenholz-i Heimatverein, a Budakeszi Szépítő Egyesület testvéregyesületének tiszteletbeli elnöke. A testvértelepülést, Budakeszit Hidas Mátyás, a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke képviseli a ma délutáni búcsúztatáson, Westenholzban.

In memoriam...
Bernhard Hansel (Delbrück-Westenholz, 1929-2014)
 

Megrendítő gyászhír érkezett: a westenholz-i Heimatverein, a Budakeszi Szépítő Egyesület testvéregyesületének tiszteletbeli elnöke, Bernhard Hansel hosszan tartó betegség után, 2014. május 1-én elhunyt.

A Paderbornban megjelenő wesztfáliai Volksblatt „Fáradhatatlan motor és példakép” című cikkében tette közzé a halálhírt. Évtizedeken át kifejtett eredményes, áldozatos munkáját, amit Westenholz felvirágoztatása érdekében kifejtett, csak több oldalnyi méltatással lehetne felsorolni. A megemlékező cikk ezt röviden így foglalja össze: „Delbrück város képviselő-testületének 1979-1998. között volt tagja. Ebben az időszakban, a  Heimatverein elnökeként végzett munkája eredményeként 1985-ben a település elnyerte az „Unser Dorf soll schöner werden” pályázat arany minősítését („Golddorf”), valamint létrejött a testvér-települési kapcsolat a magyarországi Budakeszivel. Közösségi munkája főműveként készült el a Sport- és Közösségi Központ (SuB). Elkötelezett tevékenységéért 2005-ben  a Szövetségi Köztársaság Érdemkeresztjével tüntették ki.”

Szakmájában és az üzleti életben is jelentős életművet hozott létre. Mesterlevelét 1953-ban szerezte meg, és ezt követően saját vállalkozást, bútor műhelyt alapított szülőfalujában. A vállalkozás 1963-ban új telephelyen egy raktárcsarnokkal bővült. 1977-ben a cég 15.000 m2 -en bútoráruházat nyitott, mely 100 alkalmazottat foglalkoztatott. Az üzemben 2005-ig tevékenykedett, a vezetést 1994-ben két fiának adta át.

A Budakeszi Szépítő Egyesület vezetősége és tagsága ezúton is részvétét nyilvánítja az elhunyt családjának és Westenholz minden polgárának, akik egy rendkívüli tehetségű, lokálpatriótaként szülőfalujáért mindent megtevő, nagyszerű embert veszítettek el személyében.

Bernhard Hansel életművére, fáradhatatlan energiával teljesített gazdag életére példaként tekinthet minden westenholz-i és budakeszi polgár is. Munkásságát, emberi nagyságát, közvetlen barátságát, amit a számtalan találkozás alkalmával megtapasztalhattunk, örök és élő emlékként őrizzük meg!
Kedves Bernhard, nyugodj békében!

Budakeszi, 2014. május 7.
                                                                                  A Budakeszi Szépítő Egyesület
                                                                                                           vezetősége

 

 


Vissza