Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átadták Budakeszi Fő utcáját

Gazdasági rovat > Budakeszi

2014-05-06


Ünnepélyes keretek között adták át Budakeszi megújult Fő utcáját április 26-án. Beszédet mondott dr. Csutoráné dr. Győri Ottília polgármester és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is. A budakeszi főutca évtizedek óta jelentős forgalmat bonyolít, de a '70-es évek aszfaltozása óta a felújítás egyre csak váratott magára.

A kormány 33 milliárdos országos útfelújítási programjának részeként most új burkolatot kapott a kiemelt útszakasz. A kivitelezés 2014. február közepén kezdődött meg és az április közepén be is fejeződött. Az átadási ünnepségen részt vett Csenger-Zalán Zsolt, a választókerület frissen megválasztott országgyűlési képviselője, Király Gábor, a kivitelező Strabag Kft. igazgatója és Pásztor Zoltán, a főutcát kezelő Magyar Közút pest megyei igazgatója is.
 Az ünnepélyes átadón dr. Csutoráné dr. Győri Ottília polgármester kiemelte, a felújítás során közel két kilométer út újult meg hat buszmegállópár öblével együtt. Új aszfaltréteget kapott a rendőrség melletti utcaszakasz, szélesebb lett a református templom előtti kereszteződés és az önkormányzat forrást biztosított az útszegélyek legkritikusabb szakaszainak cseréjére is. „Egy újabb 300 millió forintos beruházással lett városunk gazdagabb” – hangsúlyozta a polgármester. (forrás: PMKH)


Vissza