Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pert nyert Budaörs

Gazdasági rovat > Budaörs

2014-04-23


Pert nyert a Budaörsi Település-gazdálkodási (BTG) Kft., miután fellebbezett. Így nem kell büntetést fizetnie az állítólag rosszul kiállított közüzemi számlák miatt rá kirótt 101 millió forintos büntetés ellen – közölte az MTI-vel a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője április 16-án.

Koszta János elmondta, hogy a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (BKKMB) szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság jogszabálysértő módon kötelezte a BTG Kft.-t kötbér megfizetésére. Hozzátette: a cég nem sértette meg a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényt, a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségének maradéktalanul eleget tett.

Budaörs önkormányzatának sajtóreferense, Nagy Ilsikó Emese aznap az MTI-nek úgy nyilatkozott: tavaly szeptemberben jelentette be Németh Szilárd fideszes parlamenti képviselő, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos, hogy több mint félmilliárd forintnyi kötbér megfizetésére köteleztek országszerte tíz távhőszolgáltató céget hibás számlázás miatt. Az ok az volt, hogy az általuk kiállított számlakép állítólag nem felelt meg tökéletesen az előírtaknak, ezért a szolgáltatások előfizetői nem tudhatták meg pontosan, hogy mennyi rezsimegtakarítást értek el. 

Pest megyében négy szolgáltatónál állapítottak meg jogszabálysértést, köztük a BTG-nél, és számlánként 10 ezer forint megfizetésére kötelezték – idézte fel a kommunikációs vezető. A város polgármestere, Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) azonnal nyilatkozatban tiltakozott az eljárás miatt, hangsúlyozva: a tetemes bírsággal egy jól működő szolgáltatót kergetnének csődhelyzetbe a 30 ezres lélekszámú Budaörsön. A büntetés mértékével kapcsolatban kitért arra is, hogy a jelentősebb, országos és regionális energiaszolgáltatókat 3-10 millió forint közötti bírságokkal sújtották.

Emlékeztetett arra is, hogy négy hónapon át rendre beküldték a számlamintákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, és onnan nem jeleztek semmiféle hibát. A most született ítélet egyértelműen Budaörsnek adott igazat, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs – közölte Nagy Ildikó Emese. (MTI)


Vissza