Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Egymilliós kár a Dacia Dusteren

Közélet > Budakeszi

2014-04-07


Kisodródott a budakeszi Szőlőskert utcai kanyarban és fennakadt egy kőtömbön az a rendőrségi terepjáró, amit a budakeszi rendőrőrs ellátási területéhez tartozó települések önkormányzati hozzájárulásból és közadakozásból vásároltak a hatékonyabb rendőrségi munka segítésére. Bűnbakot is találtak, aki védekezett.

Lapunk értesülései szerint gyorshajtás okozhatta, hogy a rendőrségi terepjáró a Szőlőskert utcai éles kanyarban lesodródott az útról és egy kőtömbre szaladt, ami egymillió forintos kárt okozott az autó alvázában. Az autóban három fiatal rendőr utazott, akik nem sérültek meg. A javítást a budakeszi Opel Interat végzi.

A balesetnek szemtanúja volt egy arra haladó autó vezetője, aki megállt és felajánlotta segítségét, de mivel arra nem volt szükség, elhajtott. Az autó tulajdonosa azonban meglepődött, amikor a balesetért, a rendőrök vallomása alapján, őt tették volna felelőssé. Az esetnek azonban egy közelben dolgozó szemtanúja is akadt, aki a gyorshajtás okozta kisodródás esetét támasztotta alá.

Értesüléseink szerint a rendőröket fegyelmi eljárás alá vonták, s a kárt részben ők, részben a budakeszi rendőrőrs fizeti majd ki.

Az ügyről még a múlt héten a Pest megyei Rendőrfőkapitányság nyilatkozatát is kértük, de válasz nem érkezett.

frissítve 2014. április 8. 12.00

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője néhány perce telefonon jelezte, hogy válaszukat április 3-án délután e-mailen elküldték a szerkesztőségünkbe, ami azonban eddig ismeretlen okból nem érkezett meg. Mivel a szóvivő a levél újbóli elküldését elutasította, s csak helyreigazítási kérelem formájában hajlandó álláspontját eljuttatni hozzánk, a válasz tartalmára még biztosan várnunk kell néhány napot.

frissítve 2014. április 11. 1400

Dr. Pintér Gábor rendőrszázados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője levelében ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy véleménye szerint megalapozatlanul állítottuk, hogy a rendőrségi szolgálati autó sérülése úgy keletkezett, hogy gyorshajtás miatt a jármű kisodródott a kanyarban. A baleset körülményeit ugyanis szabálysértési eljárás keretében még vizsgálja a Budaörsi Rendőrkapitányság, így a baleset pontos oka egyelőre nem állapítható meg. Azt sem állíthatjuk megalapozottan, hogy a bekövetkezett kárt részben a rendőrök, részben a budakeszi rendőrőrs fizeti majd, mivel a gépjárművet vezető rendőr fegyelmi és kártérítési felelősségének megállapítására csak a kártérítési eljárás jogerős befejezése után kerülhet sor, fegyelmi és káreljárás keretében.

A vizsgálat eredményéről a rendőrség tájékoztatását kértük.

Kapcsolódó cikkünk: Terepjárót kapott a budakeszi rendőrőrs - 2013-11-29


Vissza