Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bemutatkozott a Barcsay Jenő Rajzkör

Kultúra > Budakeszi

2006-10-30


Az éppen egy éve alakult budakeszi rajzkör alapító iparművészeinek célja a mester-tanítvány kapcsolatra épülő képzőművészeti alkotóműhely létrehozása volt, elsősorban a tanulmányrajz oktatására. Október 2-án rajzaikból nyílt kiállítás az Erkel Mini Galériában, a budakeszi művelődési központban. Munkájukról Nádas Anna tanár tájékoztatta lapunkat.

A kiállítás fontos mozzanat az alkotás folyamatában, a visszajelzések megpecsételik az alkotók és a művek sorsát. A szülők elégedettsége, a pozitív kritikák és biztatások hosszú távú terveink záloga. Növendékeink, akik a rajzolás iránti érdeklődésük, tehetségük, vagy elhivatottságuk okán
kerestek fel minket, az elmúlt egy esztendő alatt alkotó közösséggé váltak. Az alkotás folyamatában fontos szerep jut a kapcsolatteremtésnek, az érzelmek, gondolatok átadásának. A közös munka, egymás értékelése pozitív hatásként jelentkezik, a tehetségesebbek bíztató igyekezetet adnak a többieknek. A vizuális nevelés legfontosabb eleme a kreativitás fejlesztése, növendékeink, ha nem is mind művészként fognak érvényesülni, jelentős fogékonysággal rendelkeznek majd a felnőtt életben. Tanítványaink zömmel képző-, iparművészeti, vagy építészeti  oktatási intézményekben kívánnak továbbtanulni, ezért rajzkörünk egyénekre lebontott előkészítő feladatokat is ellát.
A növendékek:
Hotz Evelin, Zsindely Bori, Nagy Anna, Hellner Bogi,
Bacsárdi Barbara, Bánkuti Juli, Dohy Anna, Németh Kinga,
Szabó Luca, Szín Erika, Buzás Bea, Vertse Karolina, Elek Fruzsina
és tanáruk
Nádas Anna (06 20 519 5755)

Vissza