Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Választás 2014 - A megújuló Magyarországért

Közélet > Pest megye

2014-04-04


Dr. Szél Bernadett, az LMP jelöltje Budakeszin élő közgazdász, országgyűlési képviselő, 2013 óta a párt társelnöke. Az országgyűlésben a Fenntartható fejlődés bizottság alelnöke, a Foglalkoztatási és munkaügyi, valamint az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja, a Rehabilitációs albizottság elnöke: Ahhoz, hogy az oligarchák fogságából kiszabadítsuk ezt az országot, szükség van az LMP-re, arra a megbízható, tiszta erőre, amely a XXI. század problémáira XXI. századi megoldásokat ad.

-   2013-ban viharos viták után az Lehet Más a Politika (LMP)a baloldali koalícióhoz való csatlakozás helyett az önálló politizálás mellett döntött. Kampánykörútja során mit tapasztal, a választók mennyire értékelik ezt?
-   Megmutattuk, hogy az LMP egy olyan parlamenti párt, amely kitart az elvei mellett. Ugyanazt az utat járjuk, amelyet kitűztünk magunk előtt a párt megalapításakor. Minél nagyobb frakcióra törekszünk a parlamentben. Az előző ciklusban is megmutattuk, hogy kiállunk olyan kérdésekben, amelyek nélkülünk elsikkadtak volna, mint az ügynök-ügy, a Paks-ügy, a NAV-vizsgálóbizottság ügye. A választók visszajelzéseiből egyértelmű, hogy értékelik a kiállásunkat.

-   Politikájuknak mik a legfontosabb üzenetei a választók számára?
-   A kampányunk két legfontosabb üzenete a korrupcióellenesség és a munkahelyteremtés. Javaslatok egész sorával próbáljuk csökkenteni azt a korrupciós kockázatot, amely a magyar politikai és gazdasági életben tetten érhető. Az utóbbi időben felszínre került botrányoktól hangos a kampány, épp itt az ideje, hogy kiderüljön, kik őriznek csontvázakat a szekrényükben. Azt javasoljuk, hogy az elmúlt tíz év politikai elitjét vessék vagyonosodási vizsgálat alá, s azt évente ismételjék. A Munkahelyteremtés a megújuló Magyarországért című programunkban pedig részletesen kifejtjük, mekkora lehetőség van a megújuló energia szektorban, az energiahatékonyságban, illetve a családi és a szociális gazdaság, valamint a regionális közlekedés fejlesztésében. Új munkatörvénykönyvet tervezünk és kiállunk a nők munkapiaci helyzetének javításáért, hogy ne kelljen választaniuk család és munkahely között.

-   Egy kampánybeszédében úgy nyilatkozott, az Európai Unió reformra szorul. Mit ért ez alatt?
-   Olyan változtatások mindenképpen szükségesek lennének, amelyek biztosítják azt, hogy az újonnan csatlakozott államok lemaradása ne konzerválódjon. Kiálltunk azért is, hogy a tőke szabad áramlása alól kikerüljön a föld, és a magyar föld magyar kézben maradhasson.

-   Pest megye 2. választókerületében mit tart a legfontosabbnak képviselőjelöltként?
-   A közlekedési helyzet megoldását és a munkahelyteremtést. Látható, hogy egyre több ember költözik ki az agglomerációba, miközben a fővárosba ingázik dolgozni. Helyben is kell munkahelyet teremteni, a tömegközlekedést pedig olyan szintre kell fejleszteni, hogy az emberek átüljenek az autókból. A Budapest „tüdejének” számító agglomerációban a természeti és a kulturális erőforrások fenntartható fejlesztésével is nagyot léphetnénk előre...  (x)

Kapcsolódó cikkünk: Az LMP jelöltje Szél Bernadett - 2014-02-10
Tíz képviselőjelölt és 18 lista közül választhatunk - 2014-03-17
Jelölteket állított Szili Katalin pártja is - 2014-02-10
Bemutatkozott az mszp-s választókerületi jelölt - 2014-01-03
Végleges a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora - 2013-12-10
Elsőként a Jobbik tette közzé Pest megyei névsorát - 2013-11-22


Vissza