Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Választás 2014 - Győzzön a Jobbik: Kimondjuk. Megoldjuk.

Közélet > Pest megye

2014-04-04


Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje Budaörsön él, könyvtáros, a Jobbik Pest megyei elnöke, Budaörs önkormányzati képviselője, a Pest Megyei Közgyűlés képviselője: A Jobbikra április 6-án azért kell szavazni, hogy az elmúlt 24 évet megváltoztassuk, a politikai és gazdasági felelősöket elszámoltathassuk, s hogy a gyerekeinké maradjon a haza földje. Ha nem így lesz, Magyarország nem rendelkezik többé a jövője felett.

A közvélemény-kutatók előrejelzései szerint a Jobbik meglepően népszerű. Miért?
- Az embereket már nem lehet azzal megijeszteni, hogy tőlünk félniük kell. Bekerültünk a parlamentbe, az önkormányzatokban képviselőink és polgármestereink vannak, megismertek bennünket, és már nem hiszik el politikai ellenfeleink félelemkeltő puffogtatásait.

Mik a programjuk fő elemei?
- A legfontosabb a munkahelyteremtés a Hét vezér terv alapján, amiben a mezőgazdaság és az arra épülő ágazatok feltámasztásán a hangsúly a szolgáltató szektor erősítésével szemben. A kis- és középvállalkozások erősítése nem csak szóban, de tettekben is megkerülhetetlen. A népességfogyás megállítása érdekében a családi támogatórendszerek mellett radikálisan csökkentenénk a gyermekvállaláshoz szükséges termékek áfáját. Programunk fontos eleme a közbiztonság javítása mellett a teljes szemléletváltás. Új alapokra helyeznénk a magyar gazdaságot és közéletet: Amellett, hogy a reálbérek az 1972-es szinten állnak ma Magyarországon, az elmúlt huszonnégy évben a korrupció, a gazdasági-politikai bűncselekmények és a nemzeti vagyon elherdálása elképesztő méreteket öltött. Ennek tisztázása és felszámolása nélkül nem tud talpra állni az ország. Pusztán az általunk ismert korrupció évi négyszáz milliárd forintot visz el. Ez az összeg bőven fedezné az ország számára szebb jövőt biztosító programunk megvalósítását.

Mit tart a leginkább támogatandónak Pest megye 2. választókerületében?
- Itt a munkanélküliek aránya ugyan nem éri el az 5%-ot, de a munkavállalók igen kiszolgáltatottak. A magasan képzett munkavállalók mélyen képzettségük alatt kénytelenek munkát vállalni, a gyermekvállalás után nehezen vagy egyáltalán nem tudnak újra munkába állni, s a hétvégi munkavégzés széleskörű elterjedése és a mélyen az európai alatti bérszínvonal is probléma. Az agglomerációban érzékeny kérdés a közlekedés. Csak Budaörs-Biatorbágy és a Nyugati pályaudvar-Esztergom között lehetséges a kötött pályás közlekedés. Biatorbágyon a vasútállomás P+R pakolóval kiegészítve fontos közlekedési csomópont lehet. A Volánbusz-közlekedésben a fővárosközpontú sugaras helyett a települések közötti közlekedés erősítése fontos, de a BKK bérletárai is átgondolásra érdemesek. A közbiztonság a választókerületben ugyan nem rossz, de a vagyon elleni bűncselekmények aggasztóak. Szükség van egy önálló pilisvörösvári rendőrkapitányságra, hogy a budaörsi terhelése csökkenjen. Ezt segítheti a polgárőrségek, a közterület-felügyelet és a térfigyelő-kamerapályázatok támogatása. Egy új egészségház építése a Zsámbéki-medence települései számára szintén elkerülhetetlen. (X)

Kapcsolódó cikkünk: Elsőként a Jobbik tette közzé Pest megyei névsorát - 2013-11-22
Tíz képviselőjelölt és 18 lista közül választhatunk - 2014-03-17
Az LMP jelöltje Szél Bernadett - 2014-02-10
Jelölteket állított Szili Katalin pártja is - 2014-02-10
Bemutatkozott az mszp-s választókerületi jelölt - 2014-01-03
Végleges a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora - 2013-12-10


Vissza