Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Parkolási funkcióval bővült a Hegyvidék-alkalmazás

Gazdasági rovat > Pest megye

2014-03-21


Parkolási modullal bővült a hegyvidéki önkormányzat okostelefonos alkalmazása. A most indult új szolgáltatás az alkalmazás elindításakor automatikusan lekérdezi a felhasználó GPS-pozícióját, és ez alapján kiválasztja a megfelelő parkolási zónát, megkönnyítve ezzel a parkolást.

Az ingyenesen letölthető applikáció másfél éve működik a városrészben, egyebek mellett az ügyintézést segíti, de hegyvidéki programokat is megjelenít, amelyeket térképen is jelöl - tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat az MTI-t.

Az applikáció a parkolás elindulása után számolja az eltelt időt, és 10 perccel a parkolás harmadik órájának lejárta előtt automatikusan megkérdezi a felhasználót a parkolás folytatásáról. A parkolás a Stop gomb megnyomásával és a megfelelő üzenet elküldésével bármikor leállítható.

Jelezték: a városrész vezetése kiemelt feladatnak tekinti a digitális csatornák használatát az ott élők tájékoztatásában, ezért vezették be egyebek mellett az internetes online ügyfélszolgálatot, a nyári időszakban pedig az UV-B sugárzásmérő-szolgáltatást. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink:
MOBILrégió: ingyenes turisztikai alkalmazás - 2013-09-10
Ingyen: Budaörs okostelefonon - 2013-08-30Vissza