Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vigyázat! Csalók!

Gazdasági rovat > Pest megye

2014-03-18


A Pályázati Projekt-menedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége közleménye szerint az utóbbi időben egyre gyakrabban próbálják a vállalkozásokat megtéveszteni a magukat „pályázatírónak” nevező csalók. Szinte visszautasíthatatlanul kecsegtető feltételű pályázatokat kínálnak, – amelyek a valóságban nem is léteznek.

Telefonon megkeresik a céget, hogy a bármely régióban 70-80 %-os támogatás-intenzitással 0,5 - 60 M Ft közötti támogatást kaphat gépbeszerzésre, telephelyfejlesztésre stb. – amelyért semmit sem kell vállalni (pl. létszámtartást stb.), csupán 2 éven belül fel kell használni a támogatást. Sőt, néha elhangzik, hogy utófinanszírozás helyett már előre kiutalják a támogatást!

A telefonálók célja a “regisztrációs díj” beszedése – a nem létező kiíráshoz!

Amennyiben megkeresik az Ön vállalkozását, addig ne fizessen előre senkinek semmilyen díjat, ameddig meg nem győződik a kiírás létezéséről (ami egyszerű, ha elkéri a kiírás „kódszámát”, és hol tekinthető meg (pl. a www.palyazat.gov.hu portálon).

A Miniszterelnökség a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) közleményére reagálva ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.


Vissza