Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felgyújtották az Erzsébet-kilátó bejáratát

Közélet > Pest megye

2014-02-26


Február 25-én hajnalban a műemléki védelem alatt álló kilátó fa ajtaját egyelőre ismeretlen vegyi anyaggal gyújtották meg. A kár meghaladja a százezer forintot. Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere blogján nyilvánosságra hozta egy közeli térfigyelő kamera felvételét is.

András Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a műemléki védelem alatt álló Erzsébet-kilátót egyelőre ismeretlen vegyi anyaggal gyújtották meg. A XII. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Váczi János, a kerület alpolgármestere blogján számolt be az esetről. Mint írta, "egy Molotov-koktélt, vagy valamilyen gyújtóbombát dobtak az Erzsébet-kilátó ajtajához". Az alpolgármester a bejegyzésben nyilvánosságra hozta egy közeli térfigyelő kamera felvételét, amelyen az látszik, hogy a kilátó kapujában történt robbanás után valaki meggyulladt ruhában menekül a tűz közeléből, majd miután eloltotta a ruháját, visszatér a bejárathoz.
Forrás: MTI/Iránytű
Fotók: MTI: Marjai József 

 


Vissza