Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Április 24-én folytatódik a per

Közélet > Nagykovácsi

2014-02-19


Február 18-án került sor a nagykovácsi polgármester elleni bírósági eljárás második tárgyalására. A nyolc napon belüli felfüggesztést remélt felperesek újabb 15 napot kaptak a bírótól a még mindig tisztázatlan vádjaik bizonyítására. A polgármester felfüggesztését tavaly szeptemberben kezdeményezte a testület.

Bencsik Mónika polgármester lapunknak elmondta, a közel négy órán át tartó tárgyaláson sorra vették az eddig benyújtott vádpontokat. A felperes fél néhány kérdésben, melyeket megválaszolni nem tudott, állításai bizonyítására újabb tizenöt napot kapott a bírótól.

Nagykovácsi polgármestere nyomatékosan kérte a tárgyaláson, hogy mielőbb ítélet szülessen az ügyében annak érdekében, hogy Nagykovácsi polgárai a lehető leghamarabb bizonyosságot szerezhessenek arról, jogsértően végezte-e a munkáját a polgármesterük, vagy sem. Különösen fontos ez a választások évében, amikor egy ilyen súlyú, eldöntetlen vita miatt várhatóan eldurvuló önkormányzati választási kampány nem csak az érintett feleket, de a település válaszópolgárait is nehéz helyzet elé állítanák.

Az ügy április 24-én a bíróságon folytatódik. Az előzményeket elolvashatja itt!

A tegnapi tárgyalásról Bánóczi Margitot, a képviselő-testületet megbízott ügyvéd kíséretében a perben képviselő önkormányzati képviselőt is kérdeztük, de telefonhívásunkra és elektronikus levelünkre eddig nem válaszolt. Időközben megérkező válaszával levelünket frissíteni fogjuk.

Koós Hutás Katalin


Vissza