Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Mesél a múlt Zsámbékon

Kultúra > Zsámbék

2014-01-25


A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal Mesélő múlt címmel pályázatot hirdet Zsámbék történelmét, lakóinak történetét megörökítő, feldolgozó, értékmentő művek alkotói számára. A pályázat határideje 2014. április 20., eredményhirdetés június 7.

A kiírók célja, hogy a pályázatra nevező gyerekek és felnőttek segítő közreműködésével megalapíthassanak egy olyan folyamatos bővülő zsámbéki helytörténeti archívumot, melyben összegyűjthetik azokat a zsámbéki közös identitást jelentő, fontos emberi sorsokat, emlékeket és történeteket, melyeket fontosnak tartanak megőrizni a felnövekvő generációk számára.

Műfajok, kategóriák: Fotó, film, hangfelvétel, írásmű

Korosztályok: 10-14 év, 15-18 év, 18 év felettiek

A gyerekek, fiatalok készítsenek interjút elsősorban saját családjuk idős tagjaival, nagyszüleikkel, dédszüleikkel, esetleg szomszédokkal, ismerősökkel, akik részesei voltak olyan sorsfordító eseményeknek Zsámbékon, mint a világháború, a kitelepítés, betelepítés, vagy a későbbiekben a sokféle népcsoport közösséggé formálódása!

Zsűri: A pályamunkákat 5 tagú szakértő zsűri értékeli, tagjait a Zsámbéki Kulturális Kerekasztal olyan köztiszteletben álló személyek közül kéri fel, akik Zsámbékon jelenleg is élő, a település arculatát meghatározó nemzetiségek, népcsoportok képviselői.
A zsűri elnöke: Bognárné Donovitz Mária

Díjazás: értékes tárgyi nyeremények, publikálási lehetőség

A pályamunkák leadási határideje: 2014. április 20.
A pályamunkák leadásának módja: postai úton, elektronikus levélben, vagy személyesen a zsámbéki művelődési házban (2072 Zsámbék, Etyeki u.2.)

Eredményhirdetés: 2014. június 7. szombat, 15 óra


Vissza