Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Széchenyi Bank vezérhelyettese lett Szász Károly

Gazdasági rovat > Budakeszi

2014-01-22


A Széchenyi Kereskedelmi Bank üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese lesz Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi elnöke - erősítette meg a Napi.hu értesülését a bank. A PSZÁF-ot tavaly szeptemberben olvasztották a Magyar Nemzeti Bankba.

A néhány hete a Raiffesen Bank megszerzésére törő, ám - legalábbis egyelőre - sikertelen Széchenyi Bank tavaly óta 49 százalékban a magyar állam tulajdonában áll. 51%-os részesedése a Töröcskei István, dr. Töröcskei Zsuzsa és Boros Imre alapította T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.-nek van. Vezetője Szakács Tibor elnök-vezérigazgató, akit eddig két helyettes, Deák Klára és Lakatos Zsolt segített a munkában. Most a tervek szerint négyre nő a vezérhelyettesek száma (talán nem függetlenül az akviziciós tervektől), Szászt hamarosan egy újabb bankszakember követheti. - írja a napi.hu.

A Széchenyi Bank honlapján színtiszta magyar banknak határozza meg magát, "magyar tulajdonban, magyar ügyfeleknek olyan stratégiával, amely ügyfélorientált, s egyaránt figyelembe veszi az ügyfél, a nemzetgazdaság és a tulajdonos érdekeit, így kíván a piacon hatékonyan és eredményesen működni".

Az Országgyűlés tavaly szeptember 16-án fogadta el a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvényt, amely összevonta a jegybankot és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét. Október 1-jétől a jegybank látja el a pénz-, tőke- és biztosítási piac felügyeletét, továbbá a PSZÁF korábbi fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti funkcióit. A PSZÁF-vezetők megbízatása szeptember 30-ával szűnt meg. (Iránytű)
(a fotó forrása: Magyar Hírlap)


Vissza