Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fődíjas a Budaörsi Ipari Park

Gazdasági rovat > Budaörs

2014-01-09


December 12-én adták át az az ipari parkok versenyképességi díjait Budapesten. A pályázatot az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) hirdette meg az Iparfejlesztési Közalapítvány szakmai támogatásával az ipari parkok vonzóvá tétele mellett a versenyképesség erősítésére.

A 2013-ban második alkalommal meghirdetett versenyképességi díjra tíz pályázat érkezett, a fődíjat a Budaörsi Ipari Park nyerte, díjat kapott a vezetésért, tudatosságért a székesfehérvári Alba Ipari Zóna, a szociális érzékenységért és társadalmi szerepvállalásért a Váci Toperini Ipari Park, a befektetőközpontúságért pedig a Nyíregyházi Ipari Park.

Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte: Magyarországon több mint kétszáz ipari park működik, eltérő körülmények között, a pályázaton indulók jól működnek, regionálisan komoly szerepük van a foglalkoztatásban, jelentős gazdaságszervező erőt tudnak felmutatni.

A legújabb szabályozás lehetővé teszi a tudományos és technológiai park cím elnyerését is, amelyre a pályázatot rövidesen kiírják - mondta a helyettes államtitkár, aki szerint az ipari parkok szerepe a jövőben még inkább felértékelődik, a betelepült vállalkozásoknak ez előnyt jelenthet a pályázatoknál.

Greinstetter Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy az ipari parkok meghatározó szerepet töltenek be a növekedésben, a munkahelyteremtésben. A több mint kétszáz ipari parkban a legutóbbi adatok szerint négyezer vállalkozás működött, száznyolcvanezer munkavállalót foglalkoztattak, és jelentős szerepük volt az exportban.

Barnamezős beruházás keretében megvalósított ingatlan fejlesztés révén a Budaörsi Ipari Park 1999 decemberében jött létre a Gyár u. 2. alatt és azóta fejlődik. 2002-ben elnyerte az „Integrátor Ipari Park” címet. A 60 ha-os területen, közel 300 vállalkozás működik. (MTI/Iránytű)


Vissza