Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ifjúságsegítő iroda nyílt a II. kerületben

Közélet > Pest megye

2014-01-07


Megnyílt az első budai ifjúságsegítő, Kontaktpont iroda a II. kerületi Margit körút 11-ben. Az Új Nemzedék Plusz iroda karácsony előtti átadásán Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos felidézte, hogy a kormány egy éve fogadta el az Új nemzedék programot.

Ennek egyik fő célja, a fiatalok és a döntéshozók közötti kommunikáció erősítése, és az egyesületek, alapítványok közös érdekérvényesítő platformjának, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak a megalakítása. Ugyancsak prioritás, hogy segítsenek olyan - akár pályaválasztási, akár párválasztási - döntések meghozatalában a fiataloknak, amelyek egész életükre kihatnak.

A miniszteri biztos harmadik fő pillérnek nevezte Kontaktpont hálózat irodáinak kialakítását. Országosan húsz ilyen pont kezdi meg működését, ezek minden megyeszékhelyen és Budapesten két helyen - a II. és a VIII. kerületben - vannak.
 
Mihalovics Péter elmondta: az irodákban fiatal tanácsadók dolgoznak, s nemcsak a betérőknek adnak információkat, hanem maguk is felkeresik a fiatalokat, beépülnek a helyi ifjúsági életbe.
 
Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), II. kerületi polgármester arról beszélt: a felgyorsult világban a fiatalokat komoly nehézségek érik, ezért korán ki kell jelölni a célokat.
 
Kiemelte: a Margit körúti iroda az összes budai érdeklődőnek jól megközelíthető helyszín és az ott dolgozók is könnyen eljutnak például az I., III. és XII. kerületbe.
 
A polgármester szólt arról is, hogy a városrészben évről évre nő a születések száma, ezért a legnagyobb érték a bölcsődei, óvodai és iskolai hálózat, s igyekeznek bővíteni a kreatív programok, iskolán kívüli időtöltések lehetőségeit.
 
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt emelte ki: a II. kerületi Kontaktpont kiváló lehetőség a személyes találkozásokra, amit maga is ki szeretne majd használni.

Egy Kontaktpont irodát október 28-án már átadtak a VIII. kerületben.
 
(MTI)
 Vissza