Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az Év Példaképe lehet a budakeszi vállalkozó

Gazdasági rovat > Budakeszi

2013-12-17


December 9-én elindult az Év Példaképe online közönségszavazás. A Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe címért 50 sikeres fiatal vállalkozó, köztük egy budakeszi is versenyez, akire a www.peldakep.hu-n lehet szavazni.

Az országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot idén májusban indította el a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak. A 417 pályázó közül 12 tagú szakmai zsűri választotta ki azt az 50 fiatal vállalkozót, akikre január közepéig szavazni lehet. A legtöbb szavazatot kapott vállalkozó viheti haza az Év Példaképe Díjat, amelyet a januárban megrendezésre kerülő gálaesten adnak át a szervezők.

Az alapítvány programjainak fő támogatója a Magyar Nemzeti Bank, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., a TESCO-­‐GLOBAL Áruházak Zrt.  és az Eximbank, kiemelt médiapartnere a Világgazdaság és a Blog.hu. A közönségszavazás technikai hátterét az Inda biztosítja.

A Példakép Alapítványról és az Év Példaképe Díjról bővebben a www.peldakep.hu oldalon tájékozódhatnak.

Magyarországon kritikusan alacsony a fiatalok vállalkozói hajlandósága és a fiatal vállalkozók száma, Európában és a régióban is sereghajtók vagyunk ezen a téren. Ahhoz, hogy ez a tendencia megváltozzon, szükség van a társadalomban – és különösen a fiatalokban – élő vállalkozói kép megváltoztatására, a vállalkozói attitűd átformálására, és a vállalkozói szellem kibontakoztatására. Fontos, hogy a fiatal vállalkozók sikereit az egész ország megismerje, és ezeket a sikereket látva egyre több fiatal érezzen magában motivációt arra, hogy saját vállakozásba fogjon és Magyarországon találja meg a boldogulását, s az önfoglalkoztatás valódi alternatívaként jelenjen meg a fiatalok körében - áll a Példakép Alapítvány a Fiatalokért, a Vállalkozókért, a Jövőnkért közleményében.

A Hodász Gáborral, a Hód Industrial Solutions Kft. tulajdonosával készült interjú ide kattintva olvasható.


Vissza