Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budajenői betlehemesek a Nemzeti Színházban

Kultúra > Budajenő

2013-12-05


Közös adventi várakozásra gyerekeket vár a Nemzeti Színház: a programok között meseolvasás, kézműveskedés és betlehemes előadások szerepelnek. A Kárpát-medence különböző tájairól érkező betlehemesek között a budajenőiek szereplése december 22-én várható.

Az "adventi mesevároda" ingyenes programjait a négy adventi vasárnapon - december 1-jén, 8-án, 15-én és 22-én - 10 és 13 óra között rendezik meg a színház előcsarnokában és a Gobbi Hilda Színpadon. A gyerekeket kézműves foglalkozások, mézeskalács-díszítés, karácsonyidísz- és képeslapgyártás várja, emellett megismerhetnek két régi kézműves mesterséget is, a gyertyamártást és a papírmerítést.

A színházba Nógrád megyéből, Derecskéről, Szentegyházáról és Budajenőről érkeznek betlehemesek. A Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában a Nemzeti Színház művészei - Tenki Réka, Fehér Tibor, Nagy Mari, Mátyássy Bence, Kristán Attila és Tóth Auguszta - mesét olvasnak fel, a színpadon pedig mesejátékot láthatnak a Magyar Népmese Színház, Pályi János és a Bábakalács Bábszínház előadásában.

A budajenői fellépőkre december 15-én vagy 22-én lehet számítani. Részletes adventi program a Nemzeti Színház honlapján olvasható: http://www.nemzetiszinhaz.hu/mesevaroda2 (MTI)


Vissza