Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Illegális dohánygyárat számoltak fel Budakeszin

Gazdasági rovat > Budakeszi

2013-10-31


Október 28-án letartóztattak négy, illegális dohánygyárat működtető férfit Budakeszin, akik több tonna vízipipadohányt gyártottak engedély nélkül egy bérelt telephelyen. Még aznap egy biatorbágyi bérelt raktárban további 3840 kg, szintén Budakeszin előállított vízipipadohányt találtak.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője Gyugyi Csilla az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának nyomozói október 28-án 2400 kilogramm, a kiskereskedelem számára előkészített és 2000 kilogramm, még be nem csomagolt vízipipadohányt foglaltak le berendezésekkel és alapanyagokkal együtt Budakeszin. 

Mint kiderült, a négy férfi kifejezetten értékesítési célból gyártotta és csomagolta a dohányt. Raktárakat béreltek, a dohány előállításához szükséges alapanyagokat (dohányvágatokat, melaszt), technikai eszközöket, berendezéseket pedig Olaszországból szerezték be.

Noha dohánygyártmányt előállítani, dohányüzemet működtetni csak adóraktári engedéllyel lehet, a gyanúsítottak nem kértek ilyen engedélyt, vagyis bűncselekményt követtek el - mondta a szóvivő. A Buda környéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A négy férfi ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.


Vissza