Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Újraaszfaltozzák Budakeszi főutcáját

Gazdasági rovat > Budakeszi

2013-10-30


Tarnai Richárd útügyi biztos, Pest megyei kormány-megbízott vasárnap jelentette be Leányfalun, hogy a megyei útfelújításokra 2,6 milliárd forint jut és közel negyven kilométer út újul meg, többek között Nagykőrösön, Monoron, Zsámbékon, Vácdukán és Budakeszin a 2014 tavaszáig terjedő időszakban.

Harminchárom milliárd forintos útfelújítás indul, melynek keretében országszerte több mint 520 kilométeren 287 kritikus állapotú szakaszon javítják majd fő- és mellékutak hibáit - jelentette be Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár vasárnap Leányfalun.

A mostani 33 milliárd forintos beruházás 40 százaléka a főutakon zajlik, a maradék pedig négy- és ötszámjegyű utakra esik. Országszerte 287 helyen avatkoznak be, ott, ahol a legnagyobbak a nyomvályúk, a legrosszabbak a felületi egyenetlenségek. A helyszíneket a közútkezelő a megyei útügyi biztosokkal együtt választotta ki, ők hangolták össze az igényeket is.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, útügyi biztos a megyei projekteket bemutatva elmondta: a felújításokra 2,6 milliárd forint jut és közel 40 kilométer út újul meg, egyebek mellett Nagykőrösön, Monoron, Zsámbékon, Vácdukán, Budakeszin. Kiemelte: a kormány egyszerre épít autópályát, de felújít alsóbbrendű utakat is, mert az a hétköznapi közlekedés, a mindennapi életminőség javítását szolgálja. 

A program 2014 tavaszán zárul, így legkésőbb addig elkészül a legalább kéthetes felfordulással járó újraaszfaltozás Budakeszin.   

Zsámbékot a megyei projkt kevésbé érinti, mert a Zsámbéktól a Szomor felé vezető utat aszfaltozzák újra néhány száz méteren, s az útjavítás nagyobb része másik megyében folytatódik.

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy tervbe vették már a Páty és Biatorbágy közötti útszakaszt is, amely várhatóan még 2014 tavaszán szintén megújulhat. 

MTI/Iránytű

 


Vissza