Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Előzetesben a bicskei drogárus

Közélet > Zsámbék

2013-10-16


Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 53 éves nőt és az asszony 28 éves fiát, míg egy 41 éves rokonuk házi őrizetben van, mert a gyanú szerint a bicskei család hónapokon keresztül árult kábító hatású anyagokat gyermek- és fiatalkorúaknak - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a rendőrségre több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok "pot pouri" nevű, kábító hatású anyagokat fogyasztanak. A zöld növényi törmelékeket a terjesztők többségében gyerekeknek árulták, akik azt cigarettapapírba sodorva elszívták. A nyomozás során megállapították, hogy a család Bicskén, Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron is terjeszt drogot. Előfordult, hogy a fiatalok a szertől rosszul lettek és orvosi ellátásra szorultak.

A családtagokat egyszerre fogták el, majd a házkutatás során különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le. Az ügyben vegyészszakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakvélemények szerint a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek. A gyanúsítottakat új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. A Székesfehérvári Járásbíróság a nő és a fia esetében ezt elrendelte, a rokonuk házi őrizetben van. (MTI)


Vissza