Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


II. János Pál lesz az új templom védőszentje

Közélet > Páty

2013-10-07


Lassan birtokba vehetik a hívek az épülő pátyi templom már elkészült helyiségeit: a közösségi tereket (hittantermek, gyermekfoglalkoztatók, a karitász céljait szolgáló konyha), és a földszinti és emeleti szociális helyiségeket. Megkezdődött a régi, már áprilisban kiürített Szent Imre templom berendezési tárgyainak átszállítása és rövidesen a plébánia megüresedik. Az épületet tulajdonosa, Páty önkormányzata veszi át.

A Boldog II. János Pál templomban a templomtér festése még jelenleg is tart és várhatóan október 10-ig fejeződik be. A tűzjelző rendszer kész, az udvart füvesítettük. Az épületben riasztórendszer működik. Az építkezés folytatódik, hiszen a jelenleg gipszkartonnal lezárt épületrészek (plébánia, paplak, garázs) befejezése még jelentős forrást igényel. A külső szigetelés és burkolás – hála az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő harmadik éve nyújtott céltámogatásának – a plébániaszárnyig be is fejeződik. A folytatás jövőre várható, ha sikerül pályázati pénzekhez hozzájutni.

Az átmenet kényszerű időszaka alatt, április közepe óta egyházközségünk a liturgikus alkalmakat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának kápolnájában tartja.

Október 22-én 18 órakor hálaadó szentmisére hívunk az új templomba. Reményeink szerint a szentmisét Spányi Antal, megyés püspök atya mutatja be.

A templom továbbépítését segítendő, valamint az eddigi, az adományozók segítségével megvalósult eredményekért hálát adva december 21-én, emlékezetes adventi ünnepet, gyertyafényes, ingyenes karácsonyi koncertet szervez az egyházközség a 30 éves, Magyar Örökség-díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia közreműködésével. A koncert pontos idejét később hirdetjük.

Az építkezésről és pátyi közösségről készült felvételek megtekinthetők a http://www.ude.hu oldalon, a képgalériában.

Dr.Kővágó István egyházközségi jegyző


Vissza