Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Rezsicsökkentés - Budaörs fellebbez

Gazdasági rovat > Budaörs

2013-10-04


Fellebbez a hibás közmű-számlák miatt rá kiszabott százegymillió forintos bírság ellen a Budaörsi Településgazdálkodási Kft., mert álláspontja szerint nem vétett a számlák kiállításánál.

Wittinghoff Tamás polgármester szerint azzal, hogy ekkora összeg megfizetésére akarják kötelezni a céget, egy jól működő szolgáltatót "kergetnek csődhelyzetbe" a harmincezres lélekszámú Budaörsön. A büntetés nagyságrendje kapcsán kitért arra is, hogy a jelentősebb, országos és regionális energiaszolgáltatókat 3-10 millió forint közötti bírságokkal sújtották. Felhívta a figyelmet arra, hogy négy hónapon át rendre beküldték a számlamintákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, ám onnan mostanáig nem jeleztek semmiféle hibát. 

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője, Németh Szilárd néhány nappal korábban jelentette be, hogy több mint félmilliárd forintnyi kötbér megfizetésére köteleztek országszerte összesen tíz távhőszolgáltatót hibás számlázás miatt. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott arról számolt be, hogy a megyében négy szolgáltatónál állapítottak meg jogszabálysértést, közülük eddig háromnál zárult le az eljárás. Ezeknek a számlaképpel kapcsolatos jogszabályok megsértése miatt összesen több mint 285 millió forintot kell - jóváírás formájában - kötbérként megfizetniük: a Budaörsi Településgazdálkodási Kft.-nek 101 millió, a Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Kft.-nek 130 millió, a Váci Távhő Kft.-nek pedig csaknem 55 millió forintot. (MTI)


Vissza