Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Közel 11 millió forintot nyertek a tűzoltók

Közélet > Pest megye

2013-08-27


Huszonkilenc Pest megyei önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikeresen azon a pályázaton, melyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség hirdetett meg a 2013-as évre.

Az érintett megyei egyesületek közel 10 millió 600 ezer forintnyi támogatásban részesülnek. A megítélt összegből a pályázók finanszírozhatják az egyesület tagjainak továbbképzését, az üzemanyagköltséget, továbbá fordíthatják a tűzoltási és műszaki mentéshez szükséges eszközök javítására.

A nyertes pályázók között szerepel a budaörsi, csővári, délegyházi, dömsödi, farmosi, gyáli, gyömrői, kókai, nagykovácsi, nyáregyházi, pándi, pilisborosjenői, piliscsabai, pilisvörösvári, pilisszentiváni, solymári, sóskúti, sülysápi, százhalombattai, szentendrei, szigetmonostori, szigetújfalui, tápiógyörgyei, tápiószecsői, tápiószelei, tárnoki, turai, üllői és zsámbéki egyesület.

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a beérkezett 369 pályázatból háromszázhatvanhetet hagyott jóvá az előkészítő-bizottság javaslatai alapján. Országos szinten összesen 120 millió forintot biztosítottak ez egyesületek számára.

 

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Vissza