Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tízéves a telki KoKuKK Egyesület

Kultúra > Telki

2013-05-04


A Telkiben működő Kodolányi János Kulturális és Környezetvédő (KoKuKK) Egyesület május 4-én tagjai, barátai és szövetségesei körében ünnepelte 10. születésnapját a Pajtában.

Az összegzést készítve magunk is meglepődtünk, mi minden történt mind a kulturális, mind a környezetvédő-faluszépítő vállalásaink teljesítésében. Csak címszavakban: zajlott utcafásítási program, közterületi virágosítás, tulipánültetések, rendszeres falutakarítások, illegális szemétlerakók felszámolása, parlagfű-gyűjtés, karácsonyfa-komposztálás, a használt sütőzsiradék folyamatos lakossági gyűjtésének megoldása, a hulladékcsökkentés, az újrafelhasználás és a komposztálás népszerűsítése, az Öreg Tölgy Erdei Tanösvény létrehozása, vezetett erdei séták, madárgyűrűzések, a Vásár-nap nevű termelői piac működtetése. Az évek során vendégünk volt 15 kortárs költő és író, és több nagy sikerű gyermekirodalmi délutánt szerveztünk. Meghirdettünk 8 irodalmi pályázatot, és több fotó- és rajzpályázatot is. Ápoljuk névadónk, a Telkiben született Kodolányi János író emlékét: évente megkoszorúzzuk a szülőházán elhelyezett emléktáblát, 2004-ben időszaki kiállításon mutattuk be életét és művét, 2009-ben szimpozionnal emlékeztünk meg születésének 110. és halálának 40. évfordulójáról, majd 2012-ben az általános iskola falai között kialakítottuk a Kodolányi János Fal(u)múzeum című állandó kiállítást.

Az összegző diafilm után a felnőtt társaság kellemes, vacsora melletti diskurálással, a sok gyerek pedig vidám szaladgálással ünnepelt.

Bellon Erika
KoKuKK Egyesület


Vissza