Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Illegális húsüzemet zártak be Érden

Közélet > Pest megye

2013-03-26


A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága (Pest Megyei KH ÉbÁI) azonnali hatállyal felfüggesztette annak az érdi hús-hentesáru üzletnek a tevékenységét, amelynél többek között romlott alapanyagokat, valamint lejárt minőség megőrzési idejű termékeket találtak. A helyszínen több mint négy tonna húskészítményt foglaltak le a szakemberek.

A Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei március 20-án hatósági ellenőrzést tartottak egy érdi hús-hentesáru üzletben, ahol megállapították, hogy az alapvető higiéniai előírásokat sem tartották be a működtetők. Például nem állt rendelkezésre kézmosó, eszközfertőtlenítő berendezés, de a hűtőkamrákat sem működtették, és a nyomon követés sem volt biztosított. Mindezek mellett az üzletben érzékszervileg is kifogásolható, romlott alapanyagokat, valamint lejárt minőség megőrzési idejű termékeket találtak.

A húsbolt a súlyos hiányosságok mellett úgy működött, mint egy húsüzem, amelyre nem volt engedélye. A beszállítók az általuk biztosított „alapanyagból” megrendelték, hogy milyen húsárut kérnek vissza, ami lehetett többek között kolbász, hurka, disznósajt vagy különféle szalonnák és zsír. Az így gyártott termékek egy része jelöletlen volt, egy része pedig dokumentumokkal nem alátámasztott adatokat tartalmazó jelöléssel volt ellátva.

A hiányosságok miatt a hús-hentesáru üzlet tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szakemberei, lefoglalták az egységben található húst és húskészítményeket, melyek összsúlya 4217 kg volt.
(forrás: Pest megyei Kormányhivatal)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg