Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bedőlt fák miatt kellett lezárni a Rám-szakadékot

Életmód > Pest megye

2013-03-21


Az elmúlt hét rendkívüli időjárása miatt a viharos szél fákat döntött ki a Rám-szakadékban, a turistautat pedig jég borítja, ezért a zöld sávval jelzett turistautat a szakadékban a Pilisi Parkerdő Zrt. a károk felszámolásáig átmenetileg lezárta.

A viharos széllel, erős lehűléssel és havazással kísért március közepi időjárás a Rám-szakadékban fákat döntött ki, amelyek esetleges további mozgásukkal komoly veszélyt jelentenek az arra haladókra. A fokozott balesetveszélyre való tekintettel a Pilisi Parkerdő Zrt. a Rám-szakadékban futó zöld sáv jelzésű turistautat átmenetileg lezárta. Az extrém körülmények miatt a szakadékba dőlt fák egyenkénti feldarabolása, elszállítása speciális szakértelmet, alpin technikát igényel. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a munkák végeztével a turistaút néhány héten belül ismét szabadon járható lesz.

Az erdészek felhívják a kirándulni indulók figyelmét, hogy a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Budai-hegység turistaútjain mindenhol jeges, csúszós szakaszokra, téli körülményekre kell számítani.

forrás: parkerdo.hu


Vissza