Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hétfőtől a TESCO-ig járnak a 22-es buszok

Közélet > Budakeszi

2012-12-10


A Budapesti Közlekedési Központ és Budakeszi önkormányzata közötti megállapodás alapján december 10-én, hétfőn üzemkezdettől a 22-es autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomásig közlekednek. A jelenlegi 22-es busz vonalán a buszok változatlan sűrűséggel járnak majd, az eddigi 22-es útvonalán új betétjáratként a 22A jelzésű autóbusszal lehet majd utazni.

Budakeszi Város Önkormányzatának és a Budapesti Közlekedési Központnak egyaránt fontos, hogy új területeket vonhasson be a tömegközlekedési hálózatba, ezért a BKK és a Budakeszi Önkormányzat megállapodást kötött a 22-es autóbusz vonalának fejlesztéséről. Ennek értelmében, Budakeszi kezdeményezése nyomán december 10-én, hétfőn üzemkezdettől meghosszabbítjuk a 22-es járat útvonalát. Az autóbuszok ettől a naptól a Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomások között közlekednek.

A járat a Széll Kálmán tér M-től az Erdő utcai megállóig változatlan útvonalon közlekedik, ezt követően pedig az alábbi megállóhelyeken áll meg:

• Dózsa György tér (a jelenlegi végállomási fordulót megelőzően, a Nagy Sándor utca torkolata előtti Volán-megállóhely)
• Budakeszi, lakótelep (a Budaörsi úton, a Tiefenweg utcai csomópont előtt lévő Volán-megállóhely)
• Szőlőskert utca (a Szőlőskert utcából a Szürkebarát utcába történő bekanyarodást követően létesített új megállóhely)
• Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomás (a Parkcenter parkolójában, a Vögele áruház épülete melletti járdán, a gyalogátkelő után létesített végállomási megállóhely)

A Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomástól induló 22-es buszra a következő megállókban lehet felszállni:

• Budakeszi, lakótelep (a Budaörsi úton, a Tiefenweg utcai csomópont utáni Volán-megállóhely)
• Dózsa György tér (a jelenlegi végállomási fordulót követően, a Táncsics Mihály utca elnevezésű Volán-megállóhely)
• majd az Erdő utcától megállói változatlanok.

A 22A jelzésű és a 922-es autóbuszok által érintett Táncsics Mihály utca végállomást átnevezzük, a jövőben Budakeszi, Dózsa György tér néven szerepel a menetrendekben.

A meghosszabbított útvonalú 22-es buszok mellett, a Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Dózsa György tér között a fenti időponttól, december 10-étől 22A jelzésű, úgynevezett betétjárat is közlekedik, amelynek útvonala és megállói a jelenlegi 22-es buszéval azonosak. A 22-es és a 22A a Széll Kálmán tér M és a Budakeszi, Dózsa György tér között a 22-es buszok eddigi kínálatát biztosítja.

A közös felszállási lehetőség érdekében a Széll Kálmán tér M irányában a 22A és a 922-es buszok a végállomásról a Fő utcára kifordulva megállnak a 22-es járat Dózsa György tér elnevezésű megállóhelyén is (Táncsics Mihály utca elnevezésű Volán-megállóhely).

A menetrend a közös szakaszokon tehát nem változik, azonban december 10-étől, hétfőtől az indulások megoszlanak a 22-es és a 22A buszok között.

A járatok új menetrendje már elérhető az alábbi linkeken:

22-es autóbusz SZÉLL KÁLMÁN TÉR M – BUDAKESZI, TESCO-PARKCENTER

22-es autóbusz BUDAKESZI, TESCO-PARKCENTER – SZÉLL KÁLMÁN TÉR M

22A jelzésű autóbusz SZÉLL KÁLMÁN TÉR M – BUDAKESZI, DÓZSA GYÖRGY TÉR

22A jelzésű autóbusz BUDAKESZI, DÓZSA GYÖRGY TÉR – SZÉLL KÁLMÁN TÉR M

A változások a 222-es járatot nem érintik, annak útvonala és menetrendje változatlan marad. (forrás: BKK)


Vissza