Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Duna TV is beszámolt a regionális népzenei továbbképzésről

Kultúra > Budakeszi

2012-10-06


Szeptember 22-én tartotta Budakeszin hagyományos regionális népzenei továbbképzését Énekes Műhely címmel a Vass Lajos Népzenei Szövetség. A továbbképzés meghívott előadója Budai Ilona népdalénekes volt. Téma a Szigetköz, Rábaköz népzenéje.

Meghívottak a Vass Lajos Népzenei Szövetség  tagjai, népdalkörök vezetői és minden népzenét kedvelő.
A  hallgatóságban Budapestről, Budaörsről, Nagykovácsiból, Tatabányáról, Solymárról, Csepelről érkeztek népdalkörvezetők és népdalköri tagok.Az Énekes Műhely munkáját megtekintette, és végig részt vett benne a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnöke Vass József és felesége is. A szervezési munkát az Erkel Ferenc Művelődési Központ segítségével  Kis Csongor Áronné, a szövetség országos vezetőségének tagjavégezte, a házigazdák a Budakeszi Népdalkör tagjai voltak.

Budai Ilona hangsúlyozta, milyen fontos megőrizni a határon belüli tájegységek zenéit, dalait úgy, ahogy azt énekelték eleink a maga egyszerűségében, hisz éppen ez az oka annak, hogy mindenki könnyen elsajátíthatja, dalolhatja. Kiemelte Barsi Ernő és Timaffy László e téren kifejtett munkásságát. A regionális népzenei képzés munkájáról a Duna TV stábja is felvételeket készített.

Kis Csongor


Vissza