Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakesziről indult Tokaj lelkipásztora

Közélet > Budakeszi

2012-05-20


Május 12-én iktatta be a Tokaji Református Egyházközség Kis Gergely Mártont Börzsönyi József, a zempléni református egyházmegye esperese Csomós József tiszáninneni püspök, Ábrám Tibor főgondnok, Sajtos László egyházmegyei gondnok, Gorcsa György görög katolikus parókus, Kertész Ferenc római katolikus plébános és Májer János polgármester közreműködésével.


Kis Gergely Márton családja a budakeszi református gyülekezetből indult: édesapja Budakeszin presbiter volt, édesanyja a Pitypang óvoda óvónője, s a Budakeszi Népdalkör vezetője, immár 25 éve. Június 16-án ünneplik Budakeszin ezt az évfordulót.

A népzene mindig fontos szerepet játszott a család életében, nem csoda, hogy Kis Gergely Márton kiemelkedő népzenei műveltségével, kiemelkedő ének- és sokoldalú hangszertudásával a Népművészet Ifjú Mestere lett.

A család idővel Vácra költözött, ahol édesapja, Kis Csongor Áron a váci református egyházmegye gondnokaként szolgált. A magyar református egyháznak generációk óta lelkészt adó családban Gergely is ezt a pályát választotta. Korábban Nagykőrösön és Tiszaladányban szolgált, ugyanezt a hivatást választó feleségével és gyermekeikkel együtt.

Koós Hutás Katalin
fotók: Tiszáninneni Református Egyházkerület


Vissza