Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bűnesetek Pátyon

Közélet > Páty

2012-05-05


Páty külterületén tárolt külföldön lopott, nagy értékű autókat az a két biatorbágyi férfi, akik ellen fényképes körözést adott ki a Budaörsi Rendőrkapitányság. Szintén Pátyon egy felnőtt férfi kirabolt, megfélemlített, majd bolti lopásra kényszerített egy bicikliző gyereket.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított H. csaba, 21 éves férfi április 26-án 15 óra körül Pátyon a Somogyi Béla utcában feltartóztatta a kerékpárral közlekedő gyermeket, s a nyakánál fogva a kerékpárról lerántotta. Ruháját átkutatta, majd elvette tőle a nadrágja zsebében lévő készpénzt. Megfenyegette és arra kényszerítette, hogy a közeli élelmiszerboltból lopjon ki neki néhány terméket. A gyerek félelmében engedelmeskedett, de az üzlet biztonsági őre elkapta. A helyszínre érkezett körzeti megbízottnak a fiú mindent bevallott. H. Csabát elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda, külföldi társhatóságok, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budaörsi Rendőrkapitányság közös munkájával Páty külterületén egy külföldön lopott autó nyomára bukkantak. Április 18-án a budaörsi rendőrök a pátyi hétvégi ház udvarán, ahol négy értékes, összesen negyvenmillió forintot érő autót és má rszétbontott, ismeretlen eredetű járművet és alkatrészeket találtak. Az autókról kiderült, hogy acsak néhány napja lopták őket nyugat-európai országokban. Az alkatrészeket jelenleg is azonosítják. A rendőrség két járművet már visszaadott jogos tulajdonosának.

A rendőrség elrendelte a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két férfi körözését.

Lendvai Zoltán, 35 éves biatorbágyi lakos Krizsán Vilmos, 40 éves biatorbágyi lakos 

 A rendőrség kéri, hogy aki a két körözött férfi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Budaörsi Rendőrkapitányságot telefonon (06-23-505-400), vagy az ingyenesen hívható 107 és 112 hívószámokon.   


Vissza