Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Orosz István a pekingi Nemzetközi Art Expón

Kultúra > Budakeszi

2011-08-29


Magyarország kiemelt díszvendége volt Pekingben a XIV. Nemzetközi Art Expónak augusztus 18. és 22. között. A rendezvényen nyolc magyar művész alkotásaival találkozhatott a kínai közönség, közöttük a budakeszi Orosz István, Kossuth-díjas grafikus műveivel.

A magyar kiállítást rendező budapesti Forrás Galéria közlése szerint Bátorfi Andrea, Csáki Róbert, Incze Mózes, Lajta Gábor, Mara Kinga, Orosz István, Párkányi Raab Péter és Raffay Dávid alkotásait láthatják az érdeklődők a China World Trade Center Exhibition Hall-ban. A kínai világkereskedelmi központban megrendezett idei nemzetközi kiállítás fő témája a "művészi alkotóerő, művészi élet". A több mint tízéves múlttal rendelkező kiállításra, amelynek alapelve a nemzetköziség, a minőség és a specializáció, ma már világszerte úgy tekintenek, mint a szakmai kommunikáció jelentős színterére - olvasható a kiállítás honlapján (www.bjiae.net). Tavaly tizenhat ország és régió több mint hatvan galériája mintegy harmincezer nézőt vonzott a kiállításra, amelyen az eladások száma rekordot döntött, és amelyen többek között a 3D-s kiállítás keltett jelentős figyelmet.

A Forrás Galéria közlése szerint a mostani meghívás a Pekingben június 14. és július 4. között megrendezett Magyar Művészet című tárlat sikere nyomán érkezett, amely reprezentatív módon mutatta be a magyar kortárs képzőművészetet a kínai fővárosban 33 magyarországi és határon túli magyar képzőművész több mint 300 festményén, grafikáján, szobrán, gobelinjén, tűzzománcán, fotógrafikáján, fotóján és videóján keresztül.


Vissza