Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Zsámbéki néptáncosok a Városligettől Hollandiáig

Kultúra > Zsámbék

2011-06-22


Sváb táncokat tanított a zsámbéki Lochberg Tánccsoport utánpótláscsoportja a német nagykövetség sátránál az Országos Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi rendezvényén, a Városligetben. A több ezer látogatót vonzó rendezvényen a Városligeti Nagyszínpadon is felléptek.

Aki aznap nézte az M2-t vagy a Duna TV-t akár láthatta is élőben táncolni a zsámbéki táncosokat. Dorothea Janetzke-Wentzel német nagykövet asszony személyesen gratulált a fiatal csapatnak, külön kiemelte, milyen fontos szerepük van az ifjúsági egyesületeknek a gyermekek szellemi és fizikai fejlődésében és megköszönte a tánccsoporttal kialakított többéves együttműködést.

Az egyesület mozgalmas nyárelőt mondhat magáénak: május 28-án a zsámbéki gyermeknapi majálison szerepeltek. Június 12-én Sóskúton, a X. Kapusztnyik fesztiválon, 19-én a Zsámbéki Templomtéri Búcsúban adtak műsort. Augusztus 16-án pedig egy művészeti delegációt várnak Brüsszelből, akikkel a belga parlament képviselője is ellátogat Zsámbékra. A NELE Művészeti Csoport táncosai és zenészei egy hétig élvezik Zsámbék vendégszeretetét. Csenger-Zalán Zsolt polgármester országgyűlési képviselőként augusztus 18-án a Parlamentben is fogadja őket. Szeptemberben a nagycsoport és az utánpótlás fiataljai Hollandia felé veszik az irányt, hogy részt vegyenek a X. Walchereni Folklórfesztiválon és az amszterdami Zene- és Táncnapon.

Fuchs Sandra
www.schambek.eoldal.hu

 


Vissza