Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Három Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a budakeszi egyesület

Sporthírek > Budakeszi

2011-06-24


A budakeszi Power Station Egyesület öt éremmel tért haza a június 11-19. között Egerben rendezett fekvenyomó Európa-bajnokságról, ráadásul Szabó Ozor János új világcsúcsot is felállított. A különböző súlycsoportokban zajló nemzetközi megmérettetésen a három aranyat Mezei Katalin, Kaiser Krisztián és Szigeti Norbert nyerte. A dobogó második fokára Szabó Ozor János és Kovács Andrea állhatott fel. Bálint Balázs a negyedik helyen végzett.

Mezei Katalin 48 kg-os súlycsoportban 52,5 kg-ot nyomott. Kaiser Krisztián 67,5 kg-os súlycsoportban 125 kg-ot. Szigeti Nortbert, a nem rég felfedezett fiatal tehetség 110 kg-os kategriában szintén 125 kg-os eredménnyel érdemelte ki az aranyérmet.

Kovács Andreának 52 kg-os kategóriában 52,5 kg-ot sikerült fekve megemelnie, ami a második helyre volt elegendő. Szabó Ozor János ugyan szintén a második helyre szorult, de a helyezését már nem befolyásoló, negyedik körben, 225,5 kg-os teljesítményével mégis maga mögé utasította a 225 kg-nál megrekedt szlovén versenyzőt, s parasportolóként új világcsúcsot állított fel.

Szabó Ozor Jánost 2010-ben Budakesziért emlékéremmel tüntette ki a budakeszi önkormányzat.

 


Vissza